Nieuwe Fraterhuis Talks over AI in film door filmdocent Lucas Holzhauer

Published on 19 March 2024 at 19:01

Woensdagavond 3 april staat de Fraterhuis Talks in het teken van AI in film Filmdocent Lucas Holzhauer vertelt in deze Talk over grensverleggende tools binnen de filmindustrie en deelt nieuwe ideeën over hoe films gemaakt worden en wat dit kan betekenen voor de toekomst.


AI in film: grensverleggende tools voor moderne filmmakers

Het is niet meer weg te denken uit het publieke discours: AI, artificial intelligence. Deze Talk richt zich op het gebruik van deze grensverleggende tools binnen de filmindustrie, met een blik op het (digitale) verleden en een oog richting de mogelijkheden van de toekomst.
Stilstaande beelden komen tot leven, green screens zijn niet langer nodig en statische storyboards is iets van het verleden — AI kan ondersteuning bieden aan alle kanten van het filmmaakproces. Verlaat deze verbazing opwekkende en ludieke Talk met nieuwe ideeën over hoe films gemaakt worden, en wat dat kan betekenen voor de toekomst.


Lucas Holzhauer, met een achtergrond in post-productie en onderwijs, specialiseert zich in audiovisueel werk en AI bij Cibap.

Zijn passie voor filmtechnologie en AI maakt hem een expert in beide velden, actief in eigen producties en als spreker over AI. Fraterhuis Talks Filmtheater Fraterhuis presenteert de Fraterhuis Talks. Korte lezingen over maatschappelijke thema’s in de cinema en beeldcultuur door wisselende gastsprekers. De Fraterhuis Talks vinden iedere eerste woensdagavond van de maand plaats van 20:15 tot 21:15 uur in het Fraterhuis. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om na te borrelen en praten. De entree van 7,50 euro is inclusief een kaartje voor een filmvoorstelling naar keuze in het Fraterhuis.


Beeldbepalend

Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.


Lucas Holzhauer

Beeld en materiaal met dank aan het Fraterhuis.

Add comment

Comments

There are no comments yet.